Jan Venema met pensioen

27 september heeft Jan Venema zijn pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Pensioen betekent bij Jan niet stil zitten en daarom blijft Jan nog 2 dagen in de week aanwezig op de werkvloer van de timmerloods. Hij vindt het geweldig om zijn ervaring en kunde als timmerman door te geven aan de jonge generatie. En ervaring heeft Jan in de bijna 50 jaar die hij bij Noppert Beton werkt voldoende opgedaan.

Op zijn 15e kwam hij van de Ambachtsschool te Surhuisterveen, na eerst in de bouw te hebben gewerkt, bij Noppert Beton aan het werk in de timmerloods. Van '78 tot '80 heeft Jan nog even een "uitstapje" naar de bouw gemaakt. De economische crisis zorgde ervoor dat er banen verloren gingen in de bouw en dit was het moment dat Kees Noppert Jan belde met de vraag of hij weer terug wilde komen bij Noppert Beton. Jan kreeg de leiding over de timmerloods en is vanaf die tijd bij Noppert Beton gebleven. In zijn beginperiode bij Noppert Beton was hij tevens chauffeur op het "Noppertbusje" waarmee de collega's rondom Sumar opgehaald en thuisgebracht werden. Aan het "Noppertbusje" kwam een einde en vanaf die tijd rijdt hij met Jan Gerrit de Vries mee en komen de mannen al bijna 40 jaar samen naar Noppert Beton!

Jan is behulpzaam en altijd in voor een praatje en een grapje. "Een fijne collega".

Jan is liefhebber van alle balspelen van voetbal tot handbal. In zijn vrije tijd mag hij graag mountainbiken en tennissen. Tevens is hij schapenhouder en bezoekt af en toe de tentoonstellingen met zijn Serama kippen. Trots vertelt hij over zijn dieren en over de mooie lammeren die geboren zijn of dat zijn kippen het weer goed gedaan hebben op de show. "De kippen zijn een heel speciaal ras. Dit zijn de kleinste kippen ter wereld", aldus Jan. 

Dit jaar zijn Jan en zijn vrouw trotse baasjes geworden van Famke, een prachtige Toypoodle. Hij ziet er dan ook naar uit om wat meer aandacht te kunnen besteden aan zijn beestjes. Wij zijn geen "vakantiemensen", aldus Jan. 

Op vrijdag 27 september hebben we in de kantine van Noppert Beton tijdens een hapje en een drankje stilgestaan bij het feit dat Jan Venema met pensioen gaat.

De collega's van Noppert Beton en LBN wensen Jan en zijn vrouw Akkie nog een fijne tijd toe met veel geluk en gezondheid en dat zij mogen genieten van de tijd die komen gaat samen met al hun dierbaren.