Andries Adema met pensioen

11 september 1978 ging Andries Adema als 17-jarige bij Noppert Beton aan het werk. Zo uit de schoolbanken het “zware” werk bij de Prefab-afdeling in. ‘Er is in de loop van de tijd heel veel veranderd qua werkzaamheden’, aldus Andries.

Het werk is lichamelijk een stuk minder zwaar geworden dan toen Andries bij Noppert Beton kwam.

Er moest toen veel getild worden, dit is tegenwoordig gelukkig een stuk minder.

Van de laadschop ging Andries op de betonmixer en reed daar vrachten mee op eigen terrein. In het jaar 2000 werd Andries gevraagd om de kraan te bemannen, dit werk vindt hij prachtig en is nog steeds zijn lust en zijn leven. Andries zorgt ervoor dat de bunkers gevuld worden met zand en grind en hij lost de schepen die aan wal liggen.  Op de kraan zit hij in zijn eigen ” wereldje” en geniet hij dagelijks van het uitzicht.  In de pauzes praat hij bij met zijn collega’s. Andries gaat na zijn pensioen nog 1 dag in de week in de kraan klimmen, dus hij hoeft zijn prachtige werk en de collega’s nog niet helemaal te missen!

‘Ik ga altijd met plezier naar het werk en de sfeer op de werkvloer is zeer prettig, anders had ik het niet zo lang volgehouden’, aldus Andries.

Andries gaat genieten van zijn pensioen en meer tijd doorbrengen met zijn 5 kleinkinderen.

De kinderen hebben ook altijd wel klusjes voor hem te doen en dat doet “Heit” dan ook graag. Andries en zijn vrouw zijn van plan om wat vaker een busreis te maken en dan gaan zwager en schoonzus mee. Thuis is in de tuin ook altijd wel wat te doen. Nee, vervelen dat hoeft Andries zich niet!

Niks moet, niksen mag! Geniet van je pensioen! 

Op 2 augustus hebben we tijdens de BBQ stilgestaan bij het feit dat Andries Adema met pensioen gaat.

De collega’s van Noppert Beton en LBN, wensen Andries en zijn vrouw een hele fijne tijd toe met veel geluk en gezondheid en dat zij mogen genieten van de tijd die komen gaat samen met al hun dierbaren.